Home Vesti

alt 

Kongresu Industrialla koji se održava od 3.-7.10.2016 u Rio de Jeneiro u svojstvu delegata učestvuju ispred našeg sindikata Veljko Milošević i Goran Takić.

Kongres je razmatrao značajne teme kao što su : stvaranje jačih sindikata, definisanje radničkih prava, konfrotacija globalnom kapitalu i STOP prekarnom radu.
Kongres je usvojio novi Statut , Plan rada za naredni mandatni period, sve organe sindikata i novog predsednika svetske federacije sindikata energetike Jorga Hofmanna.

Delegatima se obratio, uz burne ovacije delegata, bivši Brazilski predsednik Lula da Silva, koji je pre predsedničke funkcije bio lider sindikata svoje zemlje.

 

Poslednje ažurirano (nedelja, 09 oktobar 2016 15:13)

Opširnije...

 

Kompanija NIS akcionarima isplaćuje dividendu iz dobiti za 2015. godinu 19. septembra. Ukupan iznos za isplatu dividende iznosi 4,026 milijardi dinara, što je 25 odsto neto dobiti iz prethodne godine.

U skladu sa odlukom Skupštine akcionara NIS-a, pravo na dividendu imaju svi akcionari koji su bili upisani u Centralnom registru, depou i kliringu hartija od vrednosti kao vlasnici akcija na Dan akcionara VIII redovne Skupštine akcionara, odnosno 18. juna 2016. godine.

Građanima Srbije koji poseduju akcije NIS-a biće isplaćeno 20,99 dinara po akciji, što je iznos koji se dobije kada se od bruto vrednosti dividende po akciji odbije porez od 15 odsto koji je NIS dužan da obračuna i uplati pri isplati dividendi.

Isplata manjinskim akcionarima obavlja se preko Centralnog registra hartija od vrednosti i to na račune koje koriste za trgovanje akcijama ili na račune koje su dali prilikom prijavljivanja za besplatne akcije.

Opširnije...

 


Socijalni dijalog biće uskoro unapređen osnivanjem regionalnih tela po uzoru na republički Socijalno-ekonomskog saveta. Ministar Aleksandar Vulin: Nisu svuda isti problemi zaposlenih

SOCIJALNI dijalog u Srbiji uskoro će biti regulisan na novi način i umesto jednog Socijalno-ekonomskog saveta koji funkcioniše kao vladino telo, uvešće se ovakve organizacije i na nivou gradova i opština.

Kako je za "Novosti" rekao Aleksandar Vulin, ministar za rad, vrlo brzo dijalog između sindikata, poslodavaca i predstavnika Vlade biće preciziran za sve učesnike.

- Još nije odlučeno da li ćemo doneti poseban zakon ili će to biti regulisano drugačije - kaže Vulin. - Planiramo da bolje uredimo način dobijanja reprezentativnosti radničkih i poslodavačkih udruženja, formiranje SES-a i da donesemo zakon o štrajku - kaže Vulin. - Moja želja je da obezbedimo takvu zastupljenost sindikata i poslodavaca u svakom gradu, da i oni imaju svoj SES. Kasnije bi ih trebalo osnovati i u opštinama. Mnoge tenzije bi na taj način bile spuštene.

Opširnije...

 
Udruzenje sindikata penzionisanih vojnih lica je pokrenulo internet peticiju za donosenje zakona o ponistenju Zakona o privremenom uredjivanju nacina isplate penzija i brisanuu clana 80b. Zakona o PIO kojim je obustavljeno redovno uskladjivanje svih penzija. Na ovakav nacin vrsimo pripremu za sprovodjenje Narodne inicijative od strane Udruzenja sindikata penzionera Srbije i Udruzenja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije.
 
Peticija se nalazi na linku:
 
Peticije24.com< Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli >
 
Ukoliko podrzavate potpisite i prosledite peticiju dalje i ucinite je vidljivom na facebooku i tvitetru.
S postovanjem
Jovan Tamburic
 

Резултат слика за čestitke za dan rudara- Резултат слика за čestitke za dan rudara

Povodom Dana rudara Srbije (6. Avgusta), svim rudarima upućujem iskrene čestitke i želim sreću, zdravlјe, ličnog i profesionalnog uspeha uz tradicionalni rudarski pozdrav 'Srećno'. Naš stalni zadatak je da vam obezbedimo što bolje i sigurnije uslove za rad i omogućimo da za trud budete adekvatno nagradjeni jer vi ste ponos svih radnika - stoji u čestitci koju je uputio predsednik Samostalnog sindikata radnika energetike Srbije, Veljko Milošević.

Čestitke su uputili SSSS- predsednik Ljubisav Orbović i SSS Novog Sada- sekretar Milivoje Vojinović.

 

Poslednje ažurirano (petak, 05 avgust 2016 11:47)

 
Još članaka...
Članovi smo
industriall retunsee
Language
Serbian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Linkovi
ramrrs
jsonisad
sindsrbgas
sindirns