Home Vesti SSSS ponovo pokreće inicijativu za ukidanje kaznenih poena

alt?????Zašto????...ovo je dan kada naš administrator nije dovršio ovu vest...

Savez samostalnih sindikata Srbije obnovio je inicijativu prema Vladi Srbije za izmenu Zakona o PIO, koja se odnosi na kaznene poene za prevremeni odlazak u penziju.
Stavljanjem ove tačke na dnevni red Socijalno ekonomskog saveta Republike Srbije, ponovo pokrećemo našu inicijativu za ukidanje kaznenih poena, kako bi, konačno, ova nepravedna mera prestala da važi, rekao je predsednik SSSS Ljubisav Orbović.
On je, nakon sednice SES-a, održane u Kragujevcu, dodao da očekuje da će vlada prihvatiti ovu inicijativu, koja ima podršku i UGS Nezavisnost i Unije poslodavaca Srbije.
Sednici socijalno ekonomskog saveta prisustvovali su predstavnici sindikata, Unije poslodavaca i grada Kragujevca, ali ne i resorni ministar Zoran Đorđević.


Lokalna vlast uvek je podržavala radnike, izjavio je gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić i dodao da se sednice lokalnog saveta ne održavaju često, ali da to ne znači da članovi nisu upoznati sa situacijom u gradu i da će ubuduće biti održavane češće.
Socijalno ekonomski savet imaće ove godine mnogo posla, s obzirom na to da Srbiji predstoji ukidanje zabrane zapošlјavanja u javnom sektoru, ali i uvećanje zarada zaposlenih u tom sektoru.
Sledeća sednica Socijalno ekonomskog saveta biće održana 25. marta u Beogradu, uz učešće saveta Republike Srpske i Grčke.
U toku su pregovori i sa Socijalno ekonomskim savetom Francuske koji bi vodili zajedničke sednice sa kolegama iz Srbije.

alt

Kreator sajta Saša Milošević koji je preminuo 26. februra 2019. godine

 

Poslednje ažurirano (četvrtak, 18 april 2019 12:06)

 
Članovi smo
industriall retunsee
Language
Serbian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Linkovi
ramrrs
jsonisad
sindsrbgas
sindirns