Home Vesti Predsednik SSSS Ljubisav Orbović čestitao rudarima praznik

Upućujem vam najiskrenije čestitke povodom 6. avgusta, Dana rudara Srbije. Poštujući vaš težak i visokorizičan posao i vaše ogromno zalaganje za postizanje dobrih rezultata u interesu ukupnog razvoja privrede Srbije, dužnost svih nas je da vam se obezbede sigurni uslovi rada i adekvatna nagrada za težak posao, a vi budete bezbedni na svojim radnim mestima.
Danas je prilika da se podsetimo i 6. avgusta daleke 1903. godine kada su se rudari Senjskog rudnika štrajkom izborili za svoja prava, za bolji položaj i skraćenje radnog vremena.


Sećajući se svih dosadašnjih napora, rudarskih zahteva i štrajkova i verujući u budućnost rudarstva, Savez samostalnih sindikata Srbije i dalje će se zalagati za poboljšanje uslova rada, povećanje sigurnosti na radu, materijalnog i socijalnog položaja rudara i njihovih porodica, za veća ulaganja u ovaj sektor usmerena ne samo na ekonomsku isplativost već i ekološku održivost i dostojanstvo rudarske profesije.
Tradicionalno na ovaj dan, na centralnoj svečanosti povodom Dana rudara Srbije koja se održava Boru i Brestovačkoj Banji, Savez samostalnih sindikata Srbije u saradnji sa Samostalnim sindikatom metalaca Srbije i Samostalnim sindikatom radnika energetike Srbije najbolje rudare i radnike u oblasti energetike nagradiće satovima.
Informativna služba SSSS

Poslednje ažurirano (ponedeljak, 06 avgust 2018 13:47)

 
Članovi smo
industriall retunsee
Language
Serbian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Linkovi
ramrrs
jsonisad
sindsrbgas
sindirns