Home Vesti 15 ODSTO RADNIKA U OBEZBEĐENjU I ČIŠĆENjU RADI NA CRNO

U dvodnevnim kontrolama koje su inspektori rada obavili kod poslodavaca čija je pretežna delatnost fizičko-tehničko obezbeđenje i čišćenje, otkriveno je da je oko 15 odsto zatečenih radnika angažovano "na crno".
Kako je saopšteno iz Ministarstva rada, od 992 zatečena radnika njih 152 nije imalo zaključen ugovor o radu, niti su bili prijavljeni na obavezno socijalno osiguranje.
Inspekcijski nadzori su izvršeni na 432 lokacije širom Srbije, a neprijavljeni radnici su otkriveni na 49 lokacija, kod ukupno 33 poslodavca.


Kod jednog poslodavca je zatečeno čak 68 radnika "na crno" na 11 različitih lokacija, od čega čak 22 radnika na samo jednoj lokaciji.
Zbog utvrđenih prekršaja u oblasti radnih odnosa i bezbednosti i zdravlja na radu inspektori su podneli 34 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i izdali su četiri prekršajna naloga zbog prekršaja propisanog Zakonom o radu koji se odnosi na nedržanje ugovora na mestu rada.
Inspekcija rada je zbog utvrđenih nepravilnosti u oblasti radnih odnosa i bezbednosti i zdravlja na radu donela i 93 rešenja. (Tanjug)

Poslednje ažurirano (četvrtak, 25 maj 2017 16:45)

 
Članovi smo
industriall retunsee
Language
Serbian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Linkovi
ramrrs
jsonisad
sindsrbgas
sindirns