Home Vesti

Slavica Savić, sekretar Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije, uputila je 22.03.2012. godine ostavku na funkciju sekretara i člana Veća i zatražila od Veća da podnesenu ostavku konstatuje na prvoj narednoj sednici.

U obrazloženju ostavke, koja ima lični karakter, navodi se da je na predlog Socijaldemokratske partije Srbije kandidovana za narodnog poslanika.

Ostavke na funkcije u Savezu samostalnih sindikata na svim nivoima treba da podnesu i svi ostali članovi ovih organa koji su kandidati na poslaničkim listama jer ih obavezuje  Statut i Odluke Veća SSSS.

Poslednje ažurirano (subota, 23 jun 2012 13:05)

 

danSolidarnost_resize

Samostalni sindikat radnika energetike i petrohemije Srbije priključuje se zajedničkoj  akciji  i solidarnosti sa grčkim radnicima na predlog IV       Generalne skupštine RETUNSEE.

Predsedništvo našeg sindikata poziva sve naše članice da 7. marta na adekvatan način obeleži ovaj dan u svrhu podrške i solidarnosti sa  grčkim radnicima pod sloganom "Borba grčkih radnika je i naša borba".

Poslednje ažurirano (nedelja, 04 mart 2012 21:00)

 
Veće Saveza samostalnih sindikata Srbije na sednici održanoj 1. marta većinom glasova odlučilo da SSSS neće pružiti neposrednu podršku političkim strankama ili koalicijama koje budu učestvovale na predstojećim izborima u Srbiji.

Poslednje ažurirano (subota, 23 jun 2012 13:06)

Opširnije...

 

Agencija za privatizaciju je 19. januara raskinula ugovor o privatizaciji Rafinerije nafte Beograd sa grčkim vlasnikom Neohimici.  Imenovan je zaštitnik kapitala, zakazana je Skupština na kojoj će biti imenovani organi upravljanja. U narednom periodu sve aktivnosti će biti usmerene na  iznalaženje najboljeg rešenja kako bi ova fabrika nastavila sa radom do pronalaženja novog strateškog partnera.

Poslednje ažurirano (sreda, 08 februar 2012 11:40)

 

Na 5. Kongresu ICEM ,održanom krajem novembra u Buenos Airesu, jednoglasno je odlučeno  da se u junu mesecu održi Novi Kongres ujedinjenja  federacija(GUF) zajedno sa Međunarodnom metalskom federacijom (IMF) i Međunarodni federacijom tekstila, odeće i kože (ITGLWF). Iste odluke su donele i ostale federacije sindikata na svojim kongresima.

Novi Kongres globalne unije federacija(GUF) održaće se u junu mesecu  2012. god.u Kopenhagenu u Danskoj.

Poslednje ažurirano (subota, 17 decembar 2011 18:57)

 
Još članaka...
Članovi smo
industriall retunsee
Language
Serbian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Linkovi
ramrrs
jsonisad
sindsrbgas
sindirns