Home Vesti Потписан Меморандум о сарадњи Социјално-економског савета Србије и Грчке

Социјално-економски савет Републике Србије и Социјално-економски савет Грчке потписали су данас у Атини Меморандум о међусобном разумевању и сарадњи.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић је том приликом захвалио на гостопримству Социјално-економском савету Грчке и истакао да су Србија и Грчка велики пријатељи који имају могућности за још бољу сарадњу подсетивши да је сарадња ове две земље у претходном периоду била најизразитија у области банкарства.

Потписан Меморандум о сарадњи Социјално-економског савета Србије и Грчке

Ђорђевић је такође нагласио да су Влада Србије и председник Александар Вучић допринели томе да Србија од 2014. године бележи економски раст и крене узлазном путањом.

Успели смо да смањимо незапосленост и повећамо бруто доходак. Већ три године за редом имамо суфицит у буџету, привлачимо велике инвеститоре, а задужења која је земља имала успели смо да вратимо. Пруга Солун – Будимпешта, која ће пролазити кроз Београд, биће велики потенцијал да наше две земље додатно развију сарадњу, навео је Ђорђевић.

Према његовим речима, један од проблема, са којим се Србија активно бори, везан је за демографију.

Председник Вучић је на челу тима који се бави решавањем питања демографије и верујем да ћемо успети да га решимо у наредним годинама, истакао је Ђорђевић.

Такође, овом приликом, Ђорђевић је позвао представнике Грчке да учествују у ЕУ фондовима којима је приступила и Србија.

Србија је прва земља која је приступила „REC“ фонду, а да није чланица ЕУ. Недавно смо приступили Сoцијалном фонду, који су земље Западног Балкана потписале у Београду, где смо добили подршку ЕУ и европског комесара за суседство и преговоре о проширењу Јоханеса Хана, иако нисмо чланица ЕУ. Ви сте наши пријатељи који су већ у ЕУ, а приступање ЕУ је наш стратешки циљ. Подржите нас на том путу и учествујте у пројектима, поручио је Ђорђевић.

Poslednje ažurirano (utorak, 13 novembar 2018 21:34)