Home Vesti Veljko Milošević na Kongresu KSS

altPozdravljajući delegate i ostale goste i učesnike Prvog kongresa Konfederacije slobodnih sindikata (KSS), održanog 1.juna u Domu Vojske Srbije u Beogradu, među kojima je bio i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin,Veljko Milošević, predsednik Samostalnog sindikata radnika energetike Srbije, podsetio je na period od pre 15 godina kada su udareni temelji KSS i dodao da bi Konfederaciji slobodnih sindikata, najzad, trebalo priznati reprezentativnost, što bi doprinelo jačanju sindkalnog pokreta u Srbiji. S obzirom da je rejting srpskih sindikata u stalnom opadanju, Milošević je naglasio da bi, umesto 24.000 registrovanih sindikalnih organzacija, trebalo da bude manje sindikata, i to onih sindikata koji na pravi način zastupaju zaposlene, i koji većinu radnika mogu da prikažu kao svoje članove. Imajući u vidu da se i u evropskim zemljama, iz godine u godinu, smanjuje sindikalno članstvo, Milošević se nada da će se sindikalna scena Srbije u budućnosti kretati u pravcu ukrupnjavanja sindikata.

Poslednje ažurirano (četvrtak, 02 jun 2016 17:46)