Home Vesti Pismo ministru privrede
 MINISTARSTVO PRIVREDE

- G-din ŽELjKO SERTIĆ, ministar -

Poštovani ministre,
Ovim putem Vas informišemo da su predsednici granskih sindikata iz realnog sektora u okviru Saveza samostalnih sindikata Srbije i to: Samostalnog sindikata hemije i nemetala, Sindikata građevinarstva i IGM, Samostalnog sindikata poljoprivrede, prehrambene, duvanske industrije i vodoprivrede, Samostalnog sindikata metalaca, Samostalnog sindikata energetike, Samostalnog sindikata putara, Sindikata šumarstva i prerade drveta, Samostalnog sindikata tekstila, kože i obuće i Samostalnog sindikata zanatstva i uslužnih delatnosti, danas 21.10.2015. godine, održali sastanak na temu “Stanje u preduzećima u restrukturiranju u toku procesa privatizacije, kao i posledice primene Zakona o privatizaciji”.

Tom prilikom je konstatovano da se, i pored velikog broja prijavljenih zainteresovanih za kupovinu preduzeća u restrukturiranju, proces privatizacije ne odvija željenim tokom, da je najveći broj preduzeća otišao u stečaj ili je stečaj veoma izvestan, da su radnici uzeli socijalni program i da sve to može izazvati negativne posledice.
Takođe, na ovom sastanku iznesene su nedoumice vezane za dalju sudbinu preduzeća čija zaštita ističe 31.10.2015. godine, za koje nema zainteresovanih kupaca, kao i za preduzeća od strateškog značaja, čija je sudbina takođe neizvesna.
Sve ovo nameće potrebu hitnog sastanka u Ministarstvu privrede sa predsednicima granskih sindikata iz realnog sektora, predsednikom i sekretarom Saveza samostalnih sindikata Srbije. Predlažemo da se sastanak održi u ponedeljak, 26.10.2015. godine, sa početkom u 12,00 časova.
Imajući u vidu stav Predsedništva Saveza samostalnih sindikata Srbije, koji Vam je dostavljen 20. oktobra 2015. godine pod brojem 05-482, predlažemo da nakon ovog sastanka održimo sastanak privrednih društava za koje je objavljen javni poziv, posebno po delatnostima.
S poštovanjem,

POTPREDSEDNIK SSSS