Home Vesti SPREČITI PLENIDBU IMOVINE PREDUZEĆA U RESTRUKTURIRANJU

Savez samostalnih sindikata Srbije zatražio je, u pismo ministru privrede, da se iznađu mogućnosti za dalju radnu angažovanost preduzeća u restrukturiranju i onemoguće poverioci da im plene imovinu.

Savez samostalnih sindikata Srbije traži od Vas da hitno organizujete sastanak na kojem bismo zajednički analizirali predstojeću alarmantnu situaciju u preduzećima u restrukturiranju, za koja do sada nisu objavlјeni javni pozivi ili za koja su objavlјeni javni pozivi, a na koji se niko nije prijavio.
Imajući u vidu da se radi o preduzećima kojima je 31. oktobar 2015. godine poslednji zakonski rok do kada se poverioci ne mogu pojaviti za naplatu svojih potraživanja, postoji realna mogućnost da ta preduzeća, plenidbom imovine, odu u stečaj, a zaposleni u njima ostanu bez posla, jednom rečju budu kolateralna šteta nesinhronizovanih aktivnosti.

Kao predstavnici najvećeg broja radnika koji su zaposleni u tim preduzećima, želimo da aktivno učestvujemo u pronalaženju rešenja za njihovu dalјu radnu angažovanost, kao i aktivnosti koje će onemogućiti da se oni, kao i njihova preduzeća, „puste niz vodu“.
Na sastanku bi, osim predstavnika Saveza samostalnih sindikata Srbije, predsednika sindikata grana i delatnosti, prisustvovala i poslovodna i sindikalna rukovodstva preduzeća koja su u završnoj fazi privatizacije.

Poslednje ažurirano (utorak, 20 oktobar 2015 16:11)