Home Vesti Goran Takić izabran za predsednika Sindikata energetike jugoistočne Evrope

RETUN SEE2 Krajem prošle nedelje na Kipru je održan Treći kongres Sindikata energetike jugoistočne Evrope (RETUN SEE- Regional energy trade unions network of south eastern Europe), na kom je učestvovalo 42 delegata iz 17 sindikata, iz 12 zemalja (Srbija, Crna Gora, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Hrvatska, Grčka, Turska, Kipar, Rumunija, Albanija i Moldavija).

Na kongresu je izabrano novo rukovodstvo Sindikata energetike jugoistočne Evrope, a za njevog predsednika, za period 2015-2019. godine, imenovan je Goran Takić, predsednik Jedinstvene sindikalne organizacije NIS-a.

-Novo imenovanje predstavlja veliku obavezu, ali i čast kako za mene lično, tako i za NIS i Sindikat energetike Srbije – rekao je Takić.

Osim izbora rukovodstva Sindikata, učenisici kongresa iskoristili su priliku da razmene iskustva i međunarodne prakse. Inače, kongres Sindikata energetike jugoistočne Evrope se održava jednom u četiri godine, dok njegovo rukovodstvo zaseda barem jednom kvartalno.

Poslednje ažurirano (petak, 29 maj 2015 20:28)