Home Vesti Veljku Miloševiću novi mandat

alt

Na 5. Skupštini Samostalnog sindikata radnika energetike i petrohemije Srbije Veljko Milošević je izabran da i u narednom mandatu vodi taj sindikat.
Obraćajući se delegatima Milošević je istakao
"Sindikat je na istorijskom ispitu odgovornosti, na prekretnici opstati ili nestati.
Odgovornost je na svima nama a najveća na najvišim nosiocima funkcija u sindikalnim centralama.
Zato predstojeći Kongres SSSS mora dati odgovore na mnoga pitanja a između ostalog:ima li sindikat snage da povrati svoj uticaj u društvu koji mu pripada i ljude koji taj teret mogu da iznesu?"

Milošević je u nastavku govorio i o situaciju u sektoru koji ovaj sindikat pokriva
"I nema ni jedne naše organizacije da se ne suočava sa manjim ili većim problemima a za posledicu imamo to da smo u prethodnom mandatu prepolovili broj članova, ne zato što istupaju iz sindikata već nestaju radna mesta.
alt

NIS, koji je jedna od najuspešnijh srpskih kompanija, još uvek prolazi kroz velike organizacione promene i taj proces još nije završen a aktuelan je problem radnika na digitalizaciji i tako radna mesta nestaju a to uskoro se može isto očekivati i u Srbijagasu, jer je ta kompanija na samom pragu reorganizacije.

Kompanije poput Petrohemije, Azotare, FAM i RNB dugo čekaju razrešenje njihovog statusa a mi sindikati, svi zajedno činimo sve da u tim procesima aktivno učestvujemo, da damo doprinos da te kompanije iznađu najbolje rešenje za nastavak sigurnijeg rada i da se zebnja nad njihovom sudbinom okonča na prihvatljiv način.

Osnovni programski zadatak ovog sindikata je bio, jeste i ostaće zaštita i poboljšanje socijalno-ekonomskog položaja zaposlenih i to putem stvaranja preduslova za poboljšanje radnih i životnih uslova zaposlenih, za sigurne i zdrave radne uslove i životnu sredinu."
Skuptina je izabrala sve organe i nosioce funkicija za naredni mandantni period u ovom granskom sindikatu. Potpresednik sindikata je Veljko Žunić. Skupština je izavrala Gorana Takića i Božu Dostića za članove Veća SSSS kao i delegate za predstojeći Kongres SSSS.

Poslednje ažurirano (četvrtak, 26 mart 2015 18:28)