Home Vesti Za zaposlene u firmama u privatizaciji otpremnina 200 evra godišnje

Vlada Srbije usvojila je Program za rešavanje viška zaposlenih u postupku privatizacije za 2015. na osnovu kojeg će im biti isplaćena otpremnina od 200 evra po godini staža, objavljeno je u Službenom glasniku.

 Prema odluci Vlade koja je objavljena u Službenom glasniku, radnici mogu da biraju izmedju tri opcije, a ukupna visina otpremnine ne može biti veća od 8.000 evra.

 Radnici mogu da dobiju 200 evra po godini radnog staža, ili otpremninu obračunatu na način utvrdjen Zakonom o radu s tim da visina sredstava po godini staža ne može biti veća od 500 evra, a treća mogućnost je otpremnina od šest prosečnih zarada u Srbiji.

 Program rešavanja pitanja viška zaposlenih odnosi se na preduzeća u privatizaciji za koje je Agencija za privatizaciju objavila javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti, uključujući i 188 preduzeća u kojima će privatizacija biti okončana kroz stečaj.

 Novac za realizaciju programa obezbeđen je u budžetu Srbije. Odluka Vlade o Programu za rešavanje viška zaposlenih u postpku privatizacije za 2015. godinu stupila je na snagu danom objavljivanja u Službenom glasniku, odnosno 28. januara.

Poslednje ažurirano (četvrtak, 29 januar 2015 19:20)

 
Članovi smo
industriall retunsee
Language
Serbian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Linkovi
ramrrs
jsonisad
sindsrbgas
sindirns