Home


Socijalni dijalog biće uskoro unapređen osnivanjem regionalnih tela po uzoru na republički Socijalno-ekonomskog saveta. Ministar Aleksandar Vulin: Nisu svuda isti problemi zaposlenih

SOCIJALNI dijalog u Srbiji uskoro će biti regulisan na novi način i umesto jednog Socijalno-ekonomskog saveta koji funkcioniše kao vladino telo, uvešće se ovakve organizacije i na nivou gradova i opština.

Kako je za "Novosti" rekao Aleksandar Vulin, ministar za rad, vrlo brzo dijalog između sindikata, poslodavaca i predstavnika Vlade biće preciziran za sve učesnike.

- Još nije odlučeno da li ćemo doneti poseban zakon ili će to biti regulisano drugačije - kaže Vulin. - Planiramo da bolje uredimo način dobijanja reprezentativnosti radničkih i poslodavačkih udruženja, formiranje SES-a i da donesemo zakon o štrajku - kaže Vulin. - Moja želja je da obezbedimo takvu zastupljenost sindikata i poslodavaca u svakom gradu, da i oni imaju svoj SES. Kasnije bi ih trebalo osnovati i u opštinama. Mnoge tenzije bi na taj način bile spuštene.

Opširnije...

 
Udruzenje sindikata penzionisanih vojnih lica je pokrenulo internet peticiju za donosenje zakona o ponistenju Zakona o privremenom uredjivanju nacina isplate penzija i brisanuu clana 80b. Zakona o PIO kojim je obustavljeno redovno uskladjivanje svih penzija. Na ovakav nacin vrsimo pripremu za sprovodjenje Narodne inicijative od strane Udruzenja sindikata penzionera Srbije i Udruzenja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije.
 
Peticija se nalazi na linku:
 
Peticije24.com< Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli >
 
Ukoliko podrzavate potpisite i prosledite peticiju dalje i ucinite je vidljivom na facebooku i tvitetru.
S postovanjem
Jovan Tamburic
 

Резултат слика за čestitke za dan rudara- Резултат слика за čestitke za dan rudara

Povodom Dana rudara Srbije (6. Avgusta), svim rudarima upućujem iskrene čestitke i želim sreću, zdravlјe, ličnog i profesionalnog uspeha uz tradicionalni rudarski pozdrav 'Srećno'. Naš stalni zadatak je da vam obezbedimo što bolje i sigurnije uslove za rad i omogućimo da za trud budete adekvatno nagradjeni jer vi ste ponos svih radnika - stoji u čestitci koju je uputio predsednik Samostalnog sindikata radnika energetike Srbije, Veljko Milošević.

Čestitke su uputili SSSS- predsednik Ljubisav Orbović i SSS Novog Sada- sekretar Milivoje Vojinović.

 

Poslednje ažurirano (petak, 05 avgust 2016 11:47)

 
Beograd, 15. jun 2016. godine – Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić sastao se danas sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koju je predvodio Džejms Ruf, u okviru redovne revizije tekućeg aranžmana Srbije sa tom finansijskom organizacijom.

 

alt


Na sastanku sa delegacijom MMF-a konstatovan je napredak u realizaciji projekta restrukturiranja i finansijske konsolidacije Javnog preduzeća "Srbijagas".

Govoreći o Javnom preduzeću Elektroprivreda Srbije (EPS), predstavnici MMF-a, kao i Svetske banke i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koji su takođe prisustvovali sastanku, ocenili su da je neophodno uložiti dodatne napore u sprovođenju i ubrzanju započetih aktivnosti na reorganizaciji i finansijskoj stabilizaciji tog preduzeća.

Poslednje ažurirano (sreda, 15 jun 2016 15:53)

Opširnije...

 

 

altPozdravljajući delegate i ostale goste i učesnike Prvog kongresa Konfederacije slobodnih sindikata (KSS), održanog 1.juna u Domu Vojske Srbije u Beogradu, među kojima je bio i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin,Veljko Milošević, predsednik Samostalnog sindikata radnika energetike Srbije, podsetio je na period od pre 15 godina kada su udareni temelji KSS i dodao da bi Konfederaciji slobodnih sindikata, najzad, trebalo priznati reprezentativnost, što bi doprinelo jačanju sindkalnog pokreta u Srbiji. S obzirom da je rejting srpskih sindikata u stalnom opadanju, Milošević je naglasio da bi, umesto 24.000 registrovanih sindikalnih organzacija, trebalo da bude manje sindikata, i to onih sindikata koji na pravi način zastupaju zaposlene, i koji većinu radnika mogu da prikažu kao svoje članove. Imajući u vidu da se i u evropskim zemljama, iz godine u godinu, smanjuje sindikalno članstvo, Milošević se nada da će se sindikalna scena Srbije u budućnosti kretati u pravcu ukrupnjavanja sindikata.

Poslednje ažurirano (četvrtak, 02 jun 2016 17:46)

 
Online
Imamo 2 gostiju na mreži
Članovi smo
industriall retunsee
Language
Serbian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Linkovi
ramrrs
jsonisad
sindsrbgas
sindirns