Home
Udruzenje sindikata penzionisanih vojnih lica je pokrenulo internet peticiju za donosenje zakona o ponistenju Zakona o privremenom uredjivanju nacina isplate penzija i brisanuu clana 80b. Zakona o PIO kojim je obustavljeno redovno uskladjivanje svih penzija. Na ovakav nacin vrsimo pripremu za sprovodjenje Narodne inicijative od strane Udruzenja sindikata penzionera Srbije i Udruzenja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije.
 
Peticija se nalazi na linku:
 
Peticije24.com< Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli >
 
Ukoliko podrzavate potpisite i prosledite peticiju dalje i ucinite je vidljivom na facebooku i tvitetru.
S postovanjem
Jovan Tamburic
 

Резултат слика за čestitke za dan rudara- Резултат слика за čestitke za dan rudara

Povodom Dana rudara Srbije (6. Avgusta), svim rudarima upućujem iskrene čestitke i želim sreću, zdravlјe, ličnog i profesionalnog uspeha uz tradicionalni rudarski pozdrav 'Srećno'. Naš stalni zadatak je da vam obezbedimo što bolje i sigurnije uslove za rad i omogućimo da za trud budete adekvatno nagradjeni jer vi ste ponos svih radnika - stoji u čestitci koju je uputio predsednik Samostalnog sindikata radnika energetike Srbije, Veljko Milošević.

Čestitke su uputili SSSS- predsednik Ljubisav Orbović i SSS Novog Sada- sekretar Milivoje Vojinović.

 

Poslednje ažurirano (petak, 05 avgust 2016 11:47)

 
Beograd, 15. jun 2016. godine – Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić sastao se danas sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koju je predvodio Džejms Ruf, u okviru redovne revizije tekućeg aranžmana Srbije sa tom finansijskom organizacijom.

 

alt


Na sastanku sa delegacijom MMF-a konstatovan je napredak u realizaciji projekta restrukturiranja i finansijske konsolidacije Javnog preduzeća "Srbijagas".

Govoreći o Javnom preduzeću Elektroprivreda Srbije (EPS), predstavnici MMF-a, kao i Svetske banke i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koji su takođe prisustvovali sastanku, ocenili su da je neophodno uložiti dodatne napore u sprovođenju i ubrzanju započetih aktivnosti na reorganizaciji i finansijskoj stabilizaciji tog preduzeća.

Poslednje ažurirano (sreda, 15 jun 2016 15:53)

Opširnije...

 

 

altPozdravljajući delegate i ostale goste i učesnike Prvog kongresa Konfederacije slobodnih sindikata (KSS), održanog 1.juna u Domu Vojske Srbije u Beogradu, među kojima je bio i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin,Veljko Milošević, predsednik Samostalnog sindikata radnika energetike Srbije, podsetio je na period od pre 15 godina kada su udareni temelji KSS i dodao da bi Konfederaciji slobodnih sindikata, najzad, trebalo priznati reprezentativnost, što bi doprinelo jačanju sindkalnog pokreta u Srbiji. S obzirom da je rejting srpskih sindikata u stalnom opadanju, Milošević je naglasio da bi, umesto 24.000 registrovanih sindikalnih organzacija, trebalo da bude manje sindikata, i to onih sindikata koji na pravi način zastupaju zaposlene, i koji većinu radnika mogu da prikažu kao svoje članove. Imajući u vidu da se i u evropskim zemljama, iz godine u godinu, smanjuje sindikalno članstvo, Milošević se nada da će se sindikalna scena Srbije u budućnosti kretati u pravcu ukrupnjavanja sindikata.

Poslednje ažurirano (četvrtak, 02 jun 2016 17:46)

 
Beograd, 23. mart 2016. godine – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da će zakon o agencijama koje se bave upućivanjem na privremeni rad kod poslodavaca biti donet odmah nakon izbora.

alt

Vulin je, otvarajući prvi sastanak radne grupe za pripremu radne verzije ovog zakona, istakao da je neophodno što pre zaštititi prava više od 50.000 ljudi angažovanih preko agencija.

On je precizirao da je preko najvećih agencija angažovano više od 12.000 ljudi, dok se procenjuje da je preko manjih agencija i onih kojima to nije osnovna delatnost uposlen mnogi veći broj radnika.

Neshvatljivo je, kako je rekao, da dva radnika rade na istom radnom mestu, a nemaju ista prava i obaveze, nisu plaćeni na isti način za svoj rad, niti ih država štiti na isti način.

Poslednje ažurirano (subota, 26 mart 2016 20:15)

Opširnije...

 
Online
Imamo 32 gostiju na mreži
Članovi smo
industriall retunsee
Language
Serbian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Linkovi
ramrrs
jsonisad
sindsrbgas
sindirns