Home
Veće Saveza samostalnih sindikata Srbije na sednici održanoj 1. marta većinom glasova odlučilo da SSSS neće pružiti neposrednu podršku političkim strankama ili koalicijama koje budu učestvovale na predstojećim izborima u Srbiji.

Poslednje ažurirano (subota, 23 jun 2012 13:06)

Opširnije...

 

Agencija za privatizaciju je 19. januara raskinula ugovor o privatizaciji Rafinerije nafte Beograd sa grčkim vlasnikom Neohimici.  Imenovan je zaštitnik kapitala, zakazana je Skupština na kojoj će biti imenovani organi upravljanja. U narednom periodu sve aktivnosti će biti usmerene na  iznalaženje najboljeg rešenja kako bi ova fabrika nastavila sa radom do pronalaženja novog strateškog partnera.

Poslednje ažurirano (sreda, 08 februar 2012 11:40)

 

Na 5. Kongresu ICEM ,održanom krajem novembra u Buenos Airesu, jednoglasno je odlučeno  da se u junu mesecu održi Novi Kongres ujedinjenja  federacija(GUF) zajedno sa Međunarodnom metalskom federacijom (IMF) i Međunarodni federacijom tekstila, odeće i kože (ITGLWF). Iste odluke su donele i ostale federacije sindikata na svojim kongresima.

Novi Kongres globalne unije federacija(GUF) održaće se u junu mesecu  2012. god.u Kopenhagenu u Danskoj.

Poslednje ažurirano (subota, 17 decembar 2011 18:57)

 
Republički fond za zdravstveno osiguranje osim obaveznog od nedavno sprovodi i dobrovoljno zdravstveno osiguranje koje predstavlja dopunu, odnosno dodatak obaveznom zdravstvenom osiguranju.

Kolektivno dobrovoljno zdravstveno osiguranje koje poslodavac plaća za zaposlene, može biti predviđeno kolektivnim ugovorom ili dogovoreno u pregovorima sindikata i poslodavca.

Republički fond za zdravstveno osiguranje u svojoj ponudi ima nekoliko proizvoda dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja i to: stomatologiju, putno osiguranje, specijalističke preglede i  teže bolesti sa hirurškim intervencijama kao dopunskim rizikom. Detaljnije o tome možete pogledati na njihovom sajtu  www.dobrovoljno.rfzo.rs .

 

Najnovije Izmene i dopune Zakona o radu i Nacrt Zakona o štrajku izneti u javnost Srbije od strane resornog ministarstva za rad i socijalnu politiku pred stručnu javnost  otvorila brojna pitanja a osnovno je da li novo radno zakonodavstvo Srbije ima antiradnički karakter?

Promene radnog zakonodavstva i prakse u zemljama EU i drugim kapitalističkim društvima su drugačije nego u društvima u tranziciji. Jedan od razloga je i taj što one najrazvijenije mogu teret svojih teškoća da prebace, „izvezu“ na kapitalističku periferiju. Na taj način štite domaću radnu snagu, krše i svoje i lokalne zakone i ostvaruju značajne profite. U tom slučaju im odgovara viši stepen nesigurnosti zaposlenja radnika, masovna nezaposlenost, konkurencija među (ne)zaposlenima i slabi sindikati. Sve to je prisutno odavno u Srbiji, a pomenuti zakoni će to još samo produbiti.

 stručna analiza

Poslednje ažurirano (sreda, 12 oktobar 2011 15:14)

 
Online
Imamo 10 gostiju na mreži
Članovi smo
industriall retunsee
Language
Serbian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Linkovi
ramrrs
jsonisad
sindsrbgas
sindirns