Home

U organizaciji Samostalnog sindikata energetike i petrohemije Srbije na Zlatiboru je od 12-14. oktobra održan seminar "Unapređenje veština za praćenje aktivnosti iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu" sa ciljem stručnog usvršavanja predstavnika sindikata u radu Odbora za bezbednost i zdravlje na radu.

Predavači su obradli tri teme: Uloga i značaj Odbora za bezbednost i zdravlje na radu, akt o proceni rizika i OHSAS standarde.

Poslednje ažurirano (sreda, 17 oktobar 2012 08:51)

Opširnije...

 

Na sednici Predsedništva Samostalnog sindikata radnika energetike i petrohemije Srbije raspraljalo se o zakonima koji ulaze u skupštinsku proceduru i ulozi Socijalno ekonomskog saveta ( SES).  Da li se poštuje  postignuti dogovor na  kolegijumu SES  sa premijerom , da ni jedan zakon koji se tiče socijalne politike i radništva neće se naći u skupšinskoj proceduri ako ne prođe SES.

Da li su i ovi zakoni prošli SES?  Da li je to marketing ili nešto drugo ?

Jedan takav zakon se našao u Skupšini RS na  raspravi  a da se članovi SES ne oglašavaju. Koga oni tamo zastupaju kad nemaju Odluke organa sindikata po tim pitanjima.

Očigledno je, da ono što javnost i zna, da je većina njih tamo nelegitimna i nemaju odgovornosti prema onima koje navodno predstavljaju a oni drugi ne haju za članstvo.

Poslednje ažurirano (četvrtak, 20 septembar 2012 19:42)

Opširnije...

 

HIP Petrohemija  šalje 1400 zaposlenih na prinudne odmore od 1. septembra jer je obustavila proizvodnju zbog nedostatka  sredstava za nabavku osnovne sirovine - primarnog benzina koji su nabavljali od stranih dobavljača i NIS-a.

Sindikati u ovoj kompaniji saglasili su se sa ovim predlogom poslodavca u skladu sa članom 116.Zakon o radu  i Kolektivnim ugovorom HIP Petrohemija .

Poslednje ažurirano (četvrtak, 23 avgust 2012 19:03)

 

U ponedeljak, 6. avgusta, u Boru je održana centralna svečanost  povodnom Dana rudara. Tim povodom su uručene i nagrade najuspešnijim rudarima iz svih rudnika Srbije. Ručne časovnike su dobili i predstavnici   Samostalnog sindikata energetike i petrohemije Srbije: Zoran Andrić iz NIS a.d. - pogon “Bačka” - blok „Istraživanje i proizvodnja” i Nikola Krivokuća iz NIS a.d. - ”Naftni servisi” - pogon “Bušenje”. Nagrade su im uručili Milan Bačević, ministar rudarstva, prirodnih resursa i prostornog planiranja, i Veljko Milošević, predsednik Samostalnog sindikata radnika energetike i petrohemije Srbije.

Svečanosti su prisustvovali i Ivica Dačić, predsednik Vlade RS, i ministri Mlađan Dinkić i Milan Bačević.

Poslednje ažurirano (utorak, 07 avgust 2012 10:43)

Opširnije...

 
Po drugi put u ovoj godini pančevačka HIP Petrohemija obustavila proizvodnju zbog nedostatka osnovne sirovine - primarnog benzina koji su većinom nabavljali od NIS-a. Sporazum o strateškoj saradnji između NIS-a i Vlade RS u oblasti povećanja efikasnosti proizvodnje i finansijske konsolidacije HIP Petrohemije , potpisan 21. novembra 2011. godine, do danas nije počeo da se realizuje a posledica je zaustavljanje proizvodnje.

Opširnije...

 
Online
Imamo 10 gostiju na mreži
Članovi smo
industriall retunsee
Language
Serbian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Linkovi
ramrrs
jsonisad
sindsrbgas
sindirns