Home
Republički fond za zdravstveno osiguranje osim obaveznog od nedavno sprovodi i dobrovoljno zdravstveno osiguranje koje predstavlja dopunu, odnosno dodatak obaveznom zdravstvenom osiguranju.

Kolektivno dobrovoljno zdravstveno osiguranje koje poslodavac plaća za zaposlene, može biti predviđeno kolektivnim ugovorom ili dogovoreno u pregovorima sindikata i poslodavca.

Republički fond za zdravstveno osiguranje u svojoj ponudi ima nekoliko proizvoda dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja i to: stomatologiju, putno osiguranje, specijalističke preglede i  teže bolesti sa hirurškim intervencijama kao dopunskim rizikom. Detaljnije o tome možete pogledati na njihovom sajtu  www.dobrovoljno.rfzo.rs .

 

Najnovije Izmene i dopune Zakona o radu i Nacrt Zakona o štrajku izneti u javnost Srbije od strane resornog ministarstva za rad i socijalnu politiku pred stručnu javnost  otvorila brojna pitanja a osnovno je da li novo radno zakonodavstvo Srbije ima antiradnički karakter?

Promene radnog zakonodavstva i prakse u zemljama EU i drugim kapitalističkim društvima su drugačije nego u društvima u tranziciji. Jedan od razloga je i taj što one najrazvijenije mogu teret svojih teškoća da prebace, „izvezu“ na kapitalističku periferiju. Na taj način štite domaću radnu snagu, krše i svoje i lokalne zakone i ostvaruju značajne profite. U tom slučaju im odgovara viši stepen nesigurnosti zaposlenja radnika, masovna nezaposlenost, konkurencija među (ne)zaposlenima i slabi sindikati. Sve to je prisutno odavno u Srbiji, a pomenuti zakoni će to još samo produbiti.

 stručna analiza

Poslednje ažurirano (sreda, 12 oktobar 2011 15:14)

 
Prvi Susreti radnika naftne i gasne privrede Jugoistočne Evrope održani su u Bečićima, u Crnoj Gori, od 14 do 16. semptembra. Preko 840 učesnika , 19 ekipa iz šest država u prethodna tri dana nadmetalo su se u 19 disciplina.
U fer i korektnom takmičenju prvo mesto u ukupnom plasmanu osvojila je ekipa JP "Srbijagas" koju je predstavljalo 55 takmičara u 18 disciplina.

rezultati- plasman                   završni bilten

Image

Detaljnije...

Poslednje ažurirano (četvrtak, 22 septembar 2011 16:50)

 

Agencija za privatizaciju je danas raskinula ugovor o prodaji Društva za proizvodnju derivata nafte Fabrika maziva iz Kruševca (FAM). Ugovor je raskinut zbog nepoštovanja obaveza u delu socijalnog programa i raspolaganja imovinom, navedeno je u saopštenju.

Reč je o firmi koju je kupio Milo Đurašković, koji je nedavno uhapšen zbog sumnje da je sa saradnicima preduzeće oštetio za 32 miliona evra.

Poslednje ažurirano (četvrtak, 16 jun 2011 16:01)

Opširnije...

 

Socijalni sporazum vlade, sindikata i poslodavaca, koji predviđa povećanje minimalne cene rada na 102 dinara po radnom satu od juna do decembra 2011. godine, potpisan je 29.aprila u  Vladi Srbije.

Sporazum su potpisali premijer Srbije Mirko Cvetković, predsednici Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović i Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost" Branislav Čanak i predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković.

Poslednje ažurirano (ponedeljak, 02 maj 2011 08:30)

Opširnije...

 
Online
Imamo 99 gostiju na mreži
Članovi smo
industriall retunsee
Language
Serbian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Linkovi
ramrrs
jsonisad
sindsrbgas
sindirns