Home

HIP Petrohemija  šalje 1400 zaposlenih na prinudne odmore od 1. septembra jer je obustavila proizvodnju zbog nedostatka  sredstava za nabavku osnovne sirovine - primarnog benzina koji su nabavljali od stranih dobavljača i NIS-a.

Sindikati u ovoj kompaniji saglasili su se sa ovim predlogom poslodavca u skladu sa članom 116.Zakon o radu  i Kolektivnim ugovorom HIP Petrohemija .

Poslednje ažurirano (četvrtak, 23 avgust 2012 19:03)

 

U ponedeljak, 6. avgusta, u Boru je održana centralna svečanost  povodnom Dana rudara. Tim povodom su uručene i nagrade najuspešnijim rudarima iz svih rudnika Srbije. Ručne časovnike su dobili i predstavnici   Samostalnog sindikata energetike i petrohemije Srbije: Zoran Andrić iz NIS a.d. - pogon “Bačka” - blok „Istraživanje i proizvodnja” i Nikola Krivokuća iz NIS a.d. - ”Naftni servisi” - pogon “Bušenje”. Nagrade su im uručili Milan Bačević, ministar rudarstva, prirodnih resursa i prostornog planiranja, i Veljko Milošević, predsednik Samostalnog sindikata radnika energetike i petrohemije Srbije.

Svečanosti su prisustvovali i Ivica Dačić, predsednik Vlade RS, i ministri Mlađan Dinkić i Milan Bačević.

Poslednje ažurirano (utorak, 07 avgust 2012 10:43)

Opširnije...

 
Po drugi put u ovoj godini pančevačka HIP Petrohemija obustavila proizvodnju zbog nedostatka osnovne sirovine - primarnog benzina koji su većinom nabavljali od NIS-a. Sporazum o strateškoj saradnji između NIS-a i Vlade RS u oblasti povećanja efikasnosti proizvodnje i finansijske konsolidacije HIP Petrohemije , potpisan 21. novembra 2011. godine, do danas nije počeo da se realizuje a posledica je zaustavljanje proizvodnje.

Opširnije...

 

Na osnovu rezolucije sa prethodnog Kongresa SSSS, Veće je formiralo radnu grupu za izradu Statuta. Granski sindikati i sindikati sa teritorije imaju toliko različite pristupe mogućim rešenjima da je približavanje gotovo nemoguće a da li će zaživeti novi Statut sve zavisi od jedinstva granskih sindikata jer imaju 2/3 članova svih organa koji donose odluke.

 

Poslednje ažurirano (četvrtak, 28 jun 2012 13:48)

Opširnije...

 

U Kopenhagenu , 20 juna 2012. godine, tri svetske fedearicije sindikata ujednile su se u jednistvenu Globalnu uniju sindikata IndustriALL. Nova unija broji preko 50 miliona članova iz oblasti energetike, rudarstva, hemije, metalaca i tekstilne industrije.

Na Kogresu je bilo prisutno 1000 delegata, zastpunjeno oko 350 granskih sindikata iz celog sveta.

Poslednje ažurirano (ponedeljak, 02 jul 2012 08:47)

Opširnije...

 
Online
Imamo 7 gostiju na mreži
Članovi smo
industriall retunsee
Language
Serbian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Linkovi
ramrrs
jsonisad
sindsrbgas
sindirns