Home

Ako se dogodi da poslodavac licu koje obavlja poslove bezbednosti i zdravlja na radu ne omogući nezavisno i samostalno obavljanje poslova u skladu sa zakonom i pristup svim potrebnim podacima iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, može se protiv poslodavca podneti zahtev za pokretanje prekršajnog postupka

 prekrsajna odgovornost poslodavca

Poslednje ažurirano (subota, 02 februar 2013 09:52)

 

Uslovi za ostvarivanje prava na starosnu penziju u pogledu godina života i godina staža osiguranja, koji do 31.12.2012. godine za osiguranika ženu glase 35 godina staža osiguranja i najmanje 53 godine života, od 1.1.2013. godine postepeno se povećavaju za po četiri meseca na godišnjem niovu, tako da u 2013. godini osiguranik žena pravo na starosnu penziju stiče kad navrši 35 godina i četiri meseca staža osiguranja i najmanje 53 godine i četiri meseca života

 uslovi za ostvarivanje prava na starosnu penziju za 2013.godinu

 
Poseban zakon o Južnom toku, kojim će taj gasovod biti proglašen za projekat od nacionalnog značaja, biće usvojen do kraja januara, izjavio je danas Tanjugu ministar rudarstva Milan Bačević i naglasio da je Srbija spremna za početak izgradnje tog značajnog energetskog projekta.

Posle usvajanja, na prvoj sledećoj sednici Vlade, predlog tog zakona će biti prosleđen Skupštini Srbije, gde će, zbog njegovog značaja, biti usvojen po hitnom postupku, do kraja januara, rekao je ministar.

On je podsetio da je to ministarstvo u najbržem mogućem roku, za nepunih 100 dana, završilo izradu prostornog plana posebne namene za Južni tok, koji je usvojila Vlada Srbije.

Opširnije...

 

Beograd -- Vodeći ekonomisti MMF-a priznali su da su pogrešili u preporukama o merama štednje u EU, piše RTS online.
Iako to nije zvaničan stav MMF-a, stručnjaci ukazuju da bi ta priznanja politiku MMF-a mogla da preokrenu u pravcu potrošnje umesto stezanja kaiša.
Dvojica vodećih ekonomista Međunarodnog monetarnog fonda, Olivije Blanšar i Daniel Lei priznali su da su pogrešili u preporukama o merama štednje u Evropskoj uniji. Iako to nije zvaničan stav te međunarodne finansijske organizacije, svetski i domaći ekonomisti ukazuju na to da bi politiku MMF-a, koja je počivala na stezanju kaiša, samopriznanje moglo da preokrene u pravcu potrošnje.

Poslednje ažurirano (subota, 19 januar 2013 12:48)

Opširnije...

 
ngEnerg_resize

Poslednje ažurirano (nedelja, 23 decembar 2012 15:50)

 
Online
Imamo 7 gostiju na mreži
Članovi smo
industriall retunsee
Language
Serbian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Linkovi
ramrrs
jsonisad
sindsrbgas
sindirns